Softline Group Northern Europe // Over ons // Nieuws // Persbericht

Softline Group continueert haar SAM activiteiten binnen de Belgische en Luxemburgse markt

• Belgische en Luxemburgse markt wordt vanuit Softline Solutions N.V. bediend

• ASIST BVBA en ASIST SARL maken niet langer deel uit van de Softline Group, maar worden strategisch partner

Nieuwegein, 15 juli 2013 – De internationale Softline Group, IT specialist gericht op cloud diensten, zal haar huidige Software Asset Management (SAM) activiteiten verder uitbreiden binnen de Belgische en Luxemburgse markt. Uit naam van Softline Solutions N.V. is in 2011 begonnen met het bedienen van de Belgische markt. Vanwege het groep brede succes op het gebied van Software Asset Management, is een uitbreiding van haar huidige aanwezigheid binnen deze regio een logisch gevolg. Hierbij zal de Softline Group zich binnen de BENELUX primair op haar SAM portfolio richten. Als gevolg van deze strategie binnen de Belgische en Luxemburgse markt, zullen de bedrijven ASIST BVBA en ASIST SARL met onmiddellijke ingang geen deel meer uitmaken van de Softline Group.

Het internationale succes van haar Software Asset Management expertise, als onderdeel van het  portfolio van de Softline Groep, en de rol van lokale SAM marktleider voor voornamelijk alle Softline dochterondernemingen, vormt een goede basis voor de strategische beslissing om de huidige SAM activiteiten uit te breiden binnen België en Luxemburg via Softline Solutions N.V. Leo Meijer is als Managing Director van deze dochteronderneming aangesteld.

"We hebben het besluit genomen dat Softline Solutions N.V. zich vanaf nu primair zal focussen op Software Asset Management, waar ASIST zal continueren haar klanten te ondersteunen op het gebied van hun Enterprise Modernisering expertise. Als een logisch gevolg hiervan, wordt ASIST afgescheiden van de Softline Group en zal hierna de rol van strategische partner van de Softline Group aannemen.", licht Sokrates Koutounidis, CEO van Softline AG, toe. "Binnen het Softline portfolio richten we ons voornamelijk op onze lange termijn winstgevende kerncompetenties en daarmee op onze expertise op het gebied van Software Asset Management en IT-infrastructuur diensten, zoals Unified Communications, IT-Security, Virtualisatie, Systems Management en Managed IT Services. Met het oog op de jarenlange ervaring van Leo Meijer binnen de SAM-markt, ben ik ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is om de activiteiten binnen de BENELUX markt verder te ontwikkelen. ", aldus Sokrates Koutounidis.