Softline Group Northern Europe // Over ons // Partners // Flexera

Marktleider Application Usage Management

Softline en Flexera hebben de afgelopen 10 jaar zeer nauw samengewerkt om organisaties te helpen bij het realiseren van Compliance, Control & Cost savings voor hun IT. In dit decennium hebben we bewezen meer te zijn dan een betrouwbare implementatiepartner, we zijn zelfs een jaar-na-jaar bekroonde partner. In 2020 werd Softline Group voor het zevende jaar op rij onderscheiden met de Flexera EMEA Partner Award!

Softline en Flexera zijn door de jaren heen altijd zeer actief geweest richting de markt en organiseren gezmanelijk dan ook jaarlijks vele online en offline evenementen.


Flexera over Softline

Langdurig partnerschap

Een reflectie van onze samenwerking is te vinden in het nieuwsbericht over het ontvangen van de meest recente Flexera award. Deze award is Softline Group toegekend voor ons uitzonderlijke werk in het leveren van hoogwaardige oplossingen en diensten, die succes, bedrijfswaarde en een sterk ROI genereren voor organisaties.

Lees meer over de samenwerking tussen Softline & Flexera.


"Flexera levert IT management oplossingen die ondernemingen in staat stellen het rendement op hun technologie investeringen te versnellen. Wij helpen organisaties hun IT te informeren met totale zichtbaarheid in complexe hybride ecosystemen, zodat zij hun IT kunnen transformeren door het optimaliseren op alle platforms, het herverdelen van uitgaven, het verminderen van risico's en het in kaart brengen van de meest effectieve weg naar de cloud.

Onze meer dan 1300 teamleden helpen meer dan 50.000 klanten om hun bedrijfsresultaten te bereiken. Ga voor meer informatie naar flexera.com"

Martin Schaletzky, CEO Softline Group

"Onderscheiden worden met deze prijs onderstreept nogmaals onze positie als Europese SAM en ITAM marktleider. Al tien jaar helpen we in meer dan 1.000 projecten totaal, onze SAM klanten Compliance, Control & Cost savings for their IT' te realiseren. Marktleidende technologiepartners zoals Flexera aan onze zijde hebben, is een belangrijke sleutel binnen onze holistische benadering van SAM, die is gebaseerd op een langetermijnstrategie, inclusief de implementatie van processen en technologieën. Innovatieve technologieën zullen de komende jaren ook een grote rol spelen in onze nieuw ontwikkelde Softline SAM en ITAM services zoals ‘Cloud Spend optimalisation’ en ‘Software Monetisation."

Kevin Smith, Director of EMEA Alliances bij Flexera, over Softline's onderscheiding met de Flexera EMEA Partner Award in 2020

"Dit is een klinkende erkenning van het sterke fundament en de steeds groeiende relatie die wij samen hebben in de regio. Evenals de diepgaande expertise en toewijding die Softline door de jaren heen consequent heeft laten zien. We waarderen deze strategische samenwerking en kijken uit naar verder gezamenlijk succes in de komende jaren."

Application Portfolio Management

Veel organisaties zoeken naar manieren om kosten te verlagen. Afhankelijk van wie u binnen een organisatie vraagt, worden er verschillende besparingsmogelijkheden genoemd. Met de jaarlijks stijgende kosten voor software (licenties) is dit een van de eerste gebieden waarop potentiële besparingen kunnen worden gerealiseerd. Volgens Gartner kan standaardisatie en rationalisatie van software tot 5% besparing opleveren op de totale software uitgaven. In een van onze deskundige "Tips van de Week" kunt u lezen hoe Flexera Data Platform organisaties kan helpen een kickstart te geven aan Applicatie Portfolio Management.

Flexera Data Platform:

 • Maakt samenwerking mogelijk:
  • stakeholders gebruiken de tooling die ze kennen
  • bestaande processen blijven bestaan
 • Voegt waarde toe door:
  • normalisatie
  • verrijking
  • één "source of truth"

Wilt u het potentieel van APM zien met uw eigen data in Flexera Data Platform? U kunt hier een Proof of Concept aanvragen.

Flexera Data Platform

Organisaties worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen rond de enorme hoeveelheid IT data. Het wordt echter steeds belangrijker dat de data over IT assets volledig en correct zijn, zodat ze positief bijdragen aan bedrijfsresultaten. Het Flexera Data Platform kan helpen! Het levert actuele, relevante en betrouwbare gegevens over IT assets op elk tijd en op elk moment. Onjuiste data leiden tot onjuiste zakelijke beslissingen. Organisaties moeten dus hun IT assets efficiënt en effectief beheren. Dat vraagt om de beste, meest up-to-date beschikbare informatie. Met DataPlatform krijgen organisaties inzicht in hun IT data omgeving, om ze zo de mogelijkheid te bieden om de data te optimaliseren en hun IT omgeving toekomstbestendig te maken.

Lees meer over Flexera Data Platform

IT Asset Visibility met Flexera

Om goede beslissingen te kunnen nemen, heeft u data nodig die consistent, volledig, nauwkeurig en actueel zijn. Ook kunt u niet effectief beheren wat u niet kunt zien. Maar het IT-landschap is ingewikkeld en verandert voortdurend, met veel diensten en applicaties van veel verschillende providers en software publishers.

Om alles onder controle te kunnen houden, heeft een organisatie daarom een ​​duidelijke, uitgebreide en actuele zichtbaarheid van de IT-assets nodig - van on-premise tot cloud. Naast data over IT assets, moet een organisatie ook inzicht hebben in de IT infrastructuur en de onderlinge afhankelijkheid van IT assets. En daarmee hoe assets de zakelijke dienstverlening van een organisatie ondersteunen.

Flexera's IT Visibility is een analysetool die organisaties uitgebreid inzicht biedt in hun IT omgeving om hen te helpen bij (het):

 • Optimaliseren van uitgaven
 • Optimaliseren van de licentiepositie en zorgen voor naleving ervan
 • Governance
 • Zorgen voor IT Security

Kortom, IT Visibility stelt een organisatie in staat om inzicht te krijgen in assets over de gehele omgeving heen. Om de juiste data te verzamelen en deze up-to-date, samengesteld en verbeterd te houden. Lees meer over IT Visibility van Flexera en download het eBook "IT Asset visibility: How asset discovery can help you with your strategic ITAM plan". Om aan de slag te gaan met Flexera’s IT Visibility, biedt Softline organisaties een Proof of Concept (POC). Neem contact op om hier meer over te leren.

Flexera SaaS Manager

Gemiddeld 89% van de voormalige werknemers heeft nog steeds toegang tot (een van) de accounts van een bedrijf, zoals Box, SalesForce, Google Apps of andere. En Gartner verwacht dat de SaaS markt in 2021 goed is voor 45% van de totale uitgaven aan applicatiesoftware. Er zal dus waarschijnlijk nog meer toegang zijn tot nog meer SaaS applicaties.

Hoewel het gebruik van SaaS applicaties bedrijven helpt om productiever te zijn, levert SaaS gebruik aanzienlijke uitdagingen op, met name voor IT, Procurement en Finance. Daar komt nog bij dat de voorspelling van Gartner uit 2015 (besparingspotentieel tot 30% door beter SaaS Management) het nog duidelijker maakt dat organisaties veel meer aandacht moeten besteden aan het management van hun SaaS dan ze tot nu toe hebben gedaan.

Flexera SaaS Manager ontdekt en optimaliseert SaaS applicaties door Expense Management data te analyseren en te integreren met de API's van SaaS applicaties en de Single Sign On (SSO) applicatie van de organisatie.

Bekijk ook eens:

Naast het implementeren van Flexera oplossingen, organiseert Softline gezamenlijke evenementen met Flexera. Bekijk de on-demand versies van afgelopen webinars.

Webinar on-demand

» Softline & Flexera Webinar on FinOps & Cloud Cost Optimisation« 
 

Uw Digitale Transformatie zal u waarschijnlijk naar de Cloud leiden. Maar voordat u daar komt, zijn er enkele vragen die u moet beantwoorden! Dit is waar Flexera One Cloud Cost Optimisation en Softline's Application Modernization Program u kunnen begeleiden. Doe mee aan ons webinar en hoor er alles over!


Datum: October 2022

Vraag de on-demand aan

Webinar on-demand

» Softline & Flexera Webinar on Data Quality & IT Asset Visibility « 


Trustworthy data is de basis voor het bereiken van Compliance, Control en Cost Savings. John Sorensen & Jan van Kalkeren nemen u mee in de uitdagingen die worden geïdentificeerd en gepresenteerd in het State of the ITAM 2022 rapport, het State of the Cloud 2022 rapport en de Tech Spend Pulse 2022.


Datum: July 2022

Vraag de on-demand aan

Webinar on-demand

» Flexera & Softline Webinar on the State of the ITAM Report « 

Conversation around the virtual roundtable: 3 different perspectives on the outcomes of the State of ITAM report


Datum: November 2021

Vraag on-demand aan

On-demand

» Tackle your strategic IT goals for 2021 with IT Asset Data! «


Datum: 06/2021

Bekijk on demand

On-demand

» The five most notorious misconceptions on SaaS «


Datum: 04/2021

Bekijk on demand

Paper

» How asset discovery can help you with your strategic ITAM plan «


Datum: 02/2021

Download paper

Softline & Flexera: sterk partnerschap

Flexera, het softwarebedrijf dat organisaties helpt bij het inzetten van de kracht van de technologie om hun bedrijfsactiviteiten te versnellen, heeft de afgelopen zes jaar zijn 'outstanding partners' erkend. "Deze prijs erkent de aanzienlijke impact die Softline heeft gehad op de SAM markt in EMEA. Softline blijft indruk op ons maken door hun inzicht in de behoeften van klanten en door hen te helpen hun doelen te overtreffen", aldus Cindy Grogan, Vice President van Global Alliances bij Flexera in 2019.

Flexera bekroonde al zeven jaar op rij de Softline Group met een Partner Award .

Neem contact met ons op!