Softline Group Northern Europe // Over ons // Partners // ServiceNow

ServiceNow

Softline is een van de weinige gespecialiseerde Software Asset Management partners van ServiceNow wereldwijd, die organisaties helpt om het meeste uit hun SAM Professional module te kunnen halen. De implementatie van SAM Pro profiteert substantieel van de activiteiten die al ondernomen zijn bij de implementatie van andere ServiceNow modules en creëert synergie tussen ServiceNow SAM Pro en eerdere investeringen in modules zoals ITSM, ITOM en ITBM. Een perfect voorbeeld van synergie is de herbruikbaarheid van data, waardoor consistentie wordt gecreëerd en tegelijkertijd de inspanningen en kosten worden gemaximaliseerd. Het ITAM team kan bijvoorbeeld meeliften op asset discovery door IT Operations Management Discovery (ITOM Visibility). Op deze manier kan een organisatie het aantal 'point solutions' verminderen door een 'single system of action' te gebruiken. Dit heeft een aanzienlijke impact op de TCO voor SAM.


Softline & ServiceNow: Better together

Sinds de start van het partnerschap hebben ServiceNow & Softline samengewerkt aan tal van internationale projecten, door heel Europa, en hebben we gezamenlijke evenementen en webinars georganiseerd om de markt te informeren en onze gecombineerde kracht te tonen.

Aangezien alleen het implementeren van een SAM tool niet voldoende is om Compliance, Control & Cost savings te realiseren, hebben organisaties een gespecialiseerde SAM partner naast zich nodig om het meeste uit hun investering te halen. En ServiceNow erkent dat. In augustus 2020 ontving Softline de 'Premier Partner' status van ServiceNow, wat staat voor een sterk en gecertificeerd team met expertise op het gebied van ServiceNow SAM Pro.

Lees meer over het partnership tussen Softline & ServiceNow.

Lancering van de Softline SAM Performance Dashboard App voor ServiceNow

Softline kondigt de lancering aan van haar SAM Performance Dashboard, een app speciaal gemaakt voor uw ServiceNow omgeving! De app biedt een centraal dashboard dat de ITAM en SAM teams helpt om de functionele en technische processen binnen ServiceNow SAM te monitoren. De app wordt geleverd in de nieuwe "Workspace" die een compleet nieuwe look en feel introduceert aan het ServiceNow platform.

 

Bekijk de SAM Performance Dashboard App in de ServiceNow Store

Meer over de Softline SAM Performance Dashboard App

Update: ServiceNow Rome release highlights

De ServiceNow Rome release is uitgekomen in Spetmeber 2021. Ontdek wat er nieuw is in de Rome release als het gaat om Software Asset Management & Hardware Asset Management.

Meer Rome release highlights

ServiceNow Quebec release highlights

De ServiceNow Quebec release, uitgebracht in maart 2021, heeft veel nieuwe features als het gaat om IT Asset Management (ITAM). De ITAM productlijn omvat nu drie producten: Software Asset Management (SAM Professional & SAM Enterprise), Hardware Asset Management & Cloud Insights.

Download Quebec release highlights

Waarom bestaande ServiceNow ITSM-klanten ServiceNow SAM Pro zouden moeten gebruiken

Veel organisaties kopen een Software Asset Management tool, maar slagen er niet in hun SAM doelen te bereiken. Voor een bestaande gebruiker van ServiceNow die SAM wil implementeren of een verbetering in de SAM volwassenheid wil realiseren, zou de implementatie van de ServiceNow SAM Pro-module bovenaan de lijst moeten staan.

Lees alles over waarom bestaande ServiceNow ITSM klanten ServiceNow SAM Pro zouden moeten gebruiken en download het eBook. Hoogtepunten van dit eBook zijn:

 • Realiseer Compliance, Controle & Cost Savings door SAM & ITAM op een gestructureerde manier te implementeren, beheren en continu te verbeteren
 • De voordelen van SAM Pro in kaart brengen met de verdiepingen van het Softline House of ITAM®
 • ServiceNow SAM Pro: een van de leiders in het Gartner Magic Quadrant
 • Kostenbesparingen realiseren door de 7 categorieën van potentiële besparingen gte implementeren, gedefinieerd door Gartner
 • Application Portfolio Management: implementatie van een van de zeven potentiële besparingselementen van Gartner
 • SaaS Management: kostenbesparingen realiseren door SaaS uitgaven en gebruik te optimaliseren

 

ServiceNow SAM Pro

SAM Pro is de module van ServiceNow voor Software Asset Management. Het draait op een 'single architecture' platform (het Now Platform®), waardoor snellere resultaten mogelijk zijn om de uitgaven en licence compliance risico's te verlagen. Met de Quebec release is de bekende SAM Pro module gesplitst in twee licentie typen: SAM Professional en SAM Enterprise.

SAM op hetzelfde platform draaien is een gamechanger voor toekomstige gebruiksscenario's, omdat u de problemen, processen en gebeurtenissen kunt signaleren voordat u ook maar non-compliant wordt. Beperk hoge 'true-up' kosten en verspilde uitgaven. Door gebruik te maken van het platform dat u al heeft, kunt u sneller SAM resultaten bereiken.

 • Breng ITAM naar een hoger niveau met de enige single-platform oplossing om kritieke asset data in het bedrijf te brengen via digitale workflows
 • Beperk risico's met een enkele, realtime weergave van implementaties zonder licentie, opties voor re-harvesting en bruikbare softwareposities per publisher
 • Verlaag de uitgaven voor software en cloud door het gebruik te optimaliseren met workflows voor herverdeling, en om toekomstige aankopen te optimaliseren voor on-prem en cloud-based services

 

In de Quebec release zijn er meerdere nieuwe features toegevoegd aan ServiceNow Software Asset Management.

Hardware Asset Management

In de Paris release van ServiceNow is een geheel nieuwe Hardware Asset Management (HAM) module toegevoegd aan het ServiceNow platform. HAM biedt meer zichtbaarheid van de asset omgeving en automatiseert de IT levenscyclus op één platform.

Zoals u in deze blog kunt lezen, zijn de kenmerken van de HAM-module onder meer:

 • Hardware normalisatie
  • Content Library: hiermee kunnen uw assets worden genormaliseerd naar één standaard, waardoor het makkelijker wordt om assets en gerelateerde configuratie items te beheren en te onderhouden.
  • Levenscyclus data en kenmerken van fabrikant: levenscyclus data worden dagelijks aan de content library toegevoegd. Met levenscyclus data worden de hardwaremodellen gevuld met informatie over de pre-release, algemene beschikbaarheid, ”end of sales”, ”end of support” en ”end of extended support”
 • Asset Lifecycle Automation 
  • Hardware Asset Order 
  • Hardware Bulk Stock Order 
  • Hardware Disposal 
  • Asset Tasks - Deploy, Swap, Retire 
 • Hardware Asset Dashboard: beheer eenvoudig uw hardware assets
 • Mobile Asset Inventory Audit: met de ServiceNow mobiele apps kunnen uw magazijnbeheerders barcodes van de beschikbare assets scannen om te controleren of de status van die assets inderdaad is zoals geregistreerd in de CMDB

In de Quebec release zijn er meerdere nieuwe features toegevoegd aan ServiceNow Hardware Asset Management.

Bekijk ook eens:

ServiceNow & Softline VMware webinar

» VMware webinar 2021 «


In de VMware webinar komt u meer te weten over het ServiceNow Software Asset Management publisher pack voor VMware. De meestgestelde vragen omtrent license compliance management behandeld komen uitgebreid aan bod. De webinar is in het Engels.

Datum: 06/2021

Bekijk VMware webinar on-demand

ServiceNow & Softline Oracle webinar

» Oracle webinar 2021 «


Tegen welke uitdagingen loopt u aan omtrent Oracle licensing? Wat was het effect van de recente ServiceNow SAM verificatie als third-party tool vendor door Oracle? Al uw Oracle gerelateerde vragen komen aan bod in deze gratis on demand. De webinar is in het Engels.

Datum: 06/2021

Bekijk Oracle webinar on-demand

ServiceNow & Softline Microsoft webinar

» Microsoft webinar 2021 «


In dit webinar komt u alles te weten over ServiceNow Software Asset Management publisher pack for Microsoft. Waar loopt u tegenaan tijdens license compliance management van uw Microsoft producten? Bekijk deze gratis on demand voor een antwoord op al uw vragen. De webinar is in het Engels.

Datum: 06/2021

Bekijk Microsoft webinar on-demand

This is why existing ServiceNow ITSM customers should use ServiceNow SAM (eBook)

» This is why existing ServiceNow ITSM customers should use ServiceNow SAM «


Highlights of this eBook (Engels):

 • Achieve Compliance, Control & Cost savings by implementing and continuously improving SAM

 • Mapping the benefits of ServiceNow SAM to the floors of the Softline’s House of ITAM®

 • Realising cost savings by implementing the 7 categories of potential savings, defined by Gartner

 • Achieving your 30% cost savings, start with no 1: Application Portfolio Management

Datum: 02/2021

 

Download eBook

De ServiceNow Quebec release vanuit een ITAM oogpunt

» Quebec highlights eBook «


Bekijk de hoogtepunten van de ServiceNow Quebec release (Engelstalig):

 • Nieuwe SAM features (Software Asset Management)

 • Nieuwe HAM features (Hardware Asset Management)

 • Verschuiving van SAM naar ITAM

 • Overzicht release notes voor ITAM, SAM & HAM

Datum: 06/2020

Download Quebec release highlights

ServiceNow Now at Work 2020

» ServiceNow Now at Work 2020 «


Bekijk deze GRATIS sessie op aanvraag en leer meer over ServiceNow en de Paris release

Datum: 10/2020

Watch on Demand

Wij helpen organisaties de meeste waarde
te halen uit hun SAM Pro module

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner om de ServiceNow
SAM Pro module te implementeren om uw SAM doelen te behalen?

Softline is genoemd tot een van de weinige gespecialiseerde Software Asset Management partners wereldwijd die organisaties kan helpen om de meeste waarde uit de SAM Professional module te halen.
Neem contact met ons op om te ontdekken hoe het Now Platform® van ServiceNow perfect past bij alle bouwstenen die het House of ITAM® definieren, inclusief het hoogste niveau van SAM volwassenheid: volledige lifecycle integratie.

Start hier