Softline Group Northern Europe // Over ons // Partners // ServiceNow // Softline Asset Verification Workspace App voor ServiceNow

Softline Asset Verification Workspace App voor ServiceNow

De Asset Verification Workspace is ontwikkeld om bedrijven te ondersteunen bij hun gegevensverificatieprocessen. Het belangrijkste doel van deze applicatie is het verbeteren van de datakwaliteit en het betrouwbaarder maken van de ServiceNow CMDB (en mogelijk andere bronnen).

Het verifiëren van gegevens uit verschillende bronnen kan een tijdrovende en handmatige (foutgevoelige) inspanning zijn. Om de kwaliteit van de gegevens te verbeteren is het van groot belang dat uw CMDB-gegevens nauwkeurig en volledig zijn. Omgekeerd is het ook belangrijk dat uw beveiligingssoftware of IT Asset Management tool van derden over betrouwbare en volledige gegevens beschikt.

 

De Asset Verification Workspace is een native ServiceNow applicatie die asset data uit meerdere bronnen kan vergelijken en hiaten kan identificeren en rapporteren over ontbrekende datakwaliteit. De volgende data attributen worden door de app geverifieerd:

 • Bestaan – bestaat apparaat “A” in alle gekoppelde bronnen? Zo ja, wat is de overlap?
 • Duplicaten – zijn er dubbele apparaten in de CMDB, of andere bronnen?
 • Status – zijn er apparaten met een ‘actieve’ status in bron “A”, maar met een “inactieve” status in bron “B”?
 • Meest recente discovery datum – zijn er ‘actieve’ apparaten die lange(re) tijd niet zijn ontdekt, die deel uitmaken van verschillende bronnen?
 • Algehele datakwaliteit – belangrijke bijkomende problemen omtrent datakwaliteit die niet gemakkelijk out-of-the-box geïdentificeerd kunnen worden. Denk hierbij aan werkstations en servers zonder software installaties, virtuele servers die niet gekoppeld zijn aan een fysieke host, werkstations zonder toegewezen gebruiker, en vele andere.

 

Belangrijkste kenmerken van de Asset Verification Workspace App 

 • dentificeer data gaps binnen verschillende databronnen.
 • Eenvoudige wizards (playbook) om integraties op te zetten en om data uit verschillende bronnen te importeren.
 • Trends monitoren in het verbeteren van datakwaliteit en andere gerelateerde cijfers.
 • Gemakkelijke/snelle toegang tot afwijkingen in de data.
 • Toolset om de algehele betrouwbaarheid van uw data te verbeteren.
 • Ondersteunde integraties: CMDB, Azure Active Directory en handmatige imports gebaseerd op een Excel template.

De intuïtieve dashboards kunnen worden gebruikt door de eindgebruiker (Configuration Manager, Chief Information Security Officer, IT Asset Manager) om potentiële problemen te analyseren en om passende maatregelen te nemen.

 

 

Over het Softline & ServiceNow partnership

Softline helpt als onafhankelijke ITAM expert haar klanten bij het realiseren van Compliance, Control & Cost savings voor hun IT. De samenwerking startte al in 2018 als een van de weinige gespecialiseerde SAM partners van ServiceNow wereldwijd. Softline maakt daarnaast ook deel uit van de EMEA partner advisory council. Softline's stapsgewijze aanpak is gebaseerd op de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM en best practices die voortkomen uit honderden klantcases. Op basis van deze standaard ontwikkelde Softline hun eigen branded House of ITAM® dat organisaties helpt naar een hoger ITAM volwassenheidsniveau te komen. De ServiceNow modules overlappen perfect met het House of ITAM®, met de Software Asset Management module precies in het midden.

Over Softline Group

Softline Group is een pan-Europees en wereldwijd opererend IT consulting organisatie, dat zich richt op IT Asset Management, Information- and IT-Security, Cloud & Future Datacentre en Digital Workplace. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Duitsland, met kantoren in Leipzig, Wolfsburg en Aschheim (München), evenals in Nederland (Nieuwegein), België (Antwerpen) en het Verenigd Koninkrijk (Londen).

De Softline Groep biedt haar klanten geïntegreerde oplossingen om Compliance, Control & Cost Savings voor hun IT te realiseren. De Softline Groep groeit duurzaam en heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd erkende consultancy organisatie. De groep is meervoudig bekroond en gecertificeerd implementatiepartner voor tal van software publishers en erkend door Gartner als "Challenger" in het 2021 Gartner® Magic Quadrant™ for SAM Managed Services.

In april 2021 heeft de in Londen gevestigde Softline International Group een meerderheidsaandeel verworven in Softline AG, waardoor een sterke gezamenlijke wereldwijde groei mogelijk is.