Softline Group Northern Europe // Over ons // Partners // ServiceNow // Softline SAM Performance Dashboard App for ServiceNow

Softline SAM Performance Dashboard App for ServiceNow

Softline heeft het SAM Performance Dashboard gemaakt, een app speciaal voor de ServiceNow omgeving. Deze app presenteert een centraal dashboard dat de ITAM en SAM teams helpt om de functionele en technische processen binnen ServiceNow SAM te monitoren. De app wordt geleverd in de nieuwe "Workspace" die een compleet nieuwe look en feel introduceert binnen het ServiceNow platform.

Met het SAM Performance Dashboard zijn organisaties in staat om in één oogopslag de exacte status van hun functionele en technische processen binnen ServiceNow SAM te zien. Een beheerder moet normaal gesproken in verschillende onderdelen van het platform kijken bij het oplossen van SAM-gerelateerde onderwerpen. Het SAM Performance Dashboard toont alle relevante processen in één dashboard.

Gegevens worden omgezet in actuele informatie die kan worden gebruikt om incompliance aan het licht te brengen en potentiële kostenbesparingen te realiseren die anders over het hoofd worden gezien. Sommige widgets tonen gegevens die niet eenvoudig binnen het ServiceNow platform kunnen worden verzameld, maar met het SAM Performance Dashboard zijn deze toegankelijk voor een SAM admin.

Deze app past perfect binnen de missie van Softline om klanten te helpen hun ITAM en SAM practice volwassen te maken en benadrukt bovendien ons sterke partnerschap met ServiceNow.

SAM Performance Dashboard App voor ServiceNow

ServiceNow SAM is slechts één van de vele modules op het #NowPlatform. Het kan daarom uitdagend voor software asset managers zijn als het aankomt op onderwerpen zoals:  

  • Data Quality
  • Gaps in licentieconsumptie identificeren
  • Probleemoplossing vanuit een technisch perspectief 

Om deze gaps te overbruggen hebben wij onze eigen ServiceNow app ontwikkeld: de SAM Performance Dashboard.

Vraag hieronder de opname van de live demo aan om te zien hoe het SAM Performance Dashboard werkt, uitgelegd door Kenney Remmerswaal and Mart van Male.

Vraag sessie aan

Over het Softline & ServiceNow partnership

Softline helpt als onafhankelijke ITAM expert haar klanten bij het realiseren van Compliance, Control & Cost savings voor hun IT. De samenwerking startte al in 2018 als een van de weinige gespecialiseerde SAM partners van ServiceNow wereldwijd. Softline maakt daarnaast ook deel uit van de EMEA partner advisory council. Softline's stapsgewijze aanpak is gebaseerd op de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM en best practices die voortkomen uit honderden klantcases. Op basis van deze standaard ontwikkelde Softline hun eigen branded House of ITAM® dat organisaties helpt naar een hoger ITAM volwassenheidsniveau te komen. De ServiceNow modules overlappen perfect met het House of ITAM®, met de Software Asset Management module precies in het midden.

Over Softline Group

Softline Group is een pan-Europees en wereldwijd opererend IT consulting organisatie, dat zich richt op IT Asset Management, Information- and IT-Security, Cloud & Future Datacentre en Digital Workplace. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Duitsland, met kantoren in Leipzig, Wolfsburg en Aschheim (München), evenals in Nederland (Nieuwegein), België (Antwerpen) en het Verenigd Koninkrijk (Londen).

De Softline Groep biedt haar klanten geïntegreerde oplossingen om Compliance, Control & Cost Savings voor hun IT te realiseren. De Softline Groep groeit duurzaam en heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd erkende consultancy organisatie. De groep is meervoudig bekroond en gecertificeerd implementatiepartner voor tal van software publishers en erkend door Gartner als "Challenger" in het 2021 Gartner® Magic Quadrant™ for SAM Managed Services.

In april 2021 heeft de in Londen gevestigde Softline International Group een meerderheidsaandeel verworven in Softline AG, waardoor een sterke gezamenlijke wereldwijde groei mogelijk is.