In maart 2020 zijn Softline en Tanium hun samenwerking aangegaan. Dit partnerschap brengt jarenlange expertise in IT Asset Management samen met unified endpoint management. Het Tanium platform biedt Security en IT Operations teams nauwkeurige endpoint data, zelfs in de grootste en meest complexe netwerken. De samenwerking tussen Softline en Tanium zal organisaties helpen waardevolle inzichten te krijgen in de huidige staat van hun endpoints.


Betrouwbare data

Tegenwoordig gebruiken de meeste organisaties specifieke tooling om hun Software Asset Management te ondersteunen. Deze tools helpen de Software Asset Manager of IT Asset Manager door een groot deel van het administratieve werk te automatiseren, zoals het identificeren en normaliseren van softwaretitels, het omzetten van licentieaankopen in licentierechten en deze rechten te koppelen aan de genormaliseerde installaties.

Omdat SAM tools echter zo goed zijn als de data die binnenkomt, moeten organisaties zich realiseren wat de daadwerkelijke dekking wat de AD en de CMDB is. SAM tools hebben informatie uit de infrastructuur nodig over geïnstalleerde software, het gebruik van de software en informatie over de hardware waarop deze software wordt gebruikt.

Om al de benodigde informatie te kunennkrijgen, moeten organisaties dus al hun IT assets duidelijk in beeld hebben.

IT Asset Discovery

IT Asset Discovery en verificatie zijn belangrijke stappen die genomen moeten worden in aanloop naar hoogwaardige (betrouwbare) data. Met het Tanium platform kan een organisatie volledig inzicht krijgen in alle endpoints op het netwerk. Het stelt organisaties in staat om onbeheerde endpoints te vinden en te beheren in externe, on-premise en cloudomgevingen. Naast de informatie die wordt verzameld over hardware en software - geïnstalleerd en gebruikt - worden ook de verbindingen tussen de verschillende systemen en applicaties verzameld. De kracht van het platform komt voort uit het feit dat informatie niet alleen wordt verzameld, maar ook kan worden ingezet voor re-harvesting van softwarelicenties, consolidatie van het softwarebeleid en het snel kunnen reageren op bedreigingen in de infrastructuur.

Features van het Tanium platform

Het Tanium platform stelt organisaties in staat om volledige zichtbaarheid in en controle te krijgen over hardware- en software assets, en assets te ontdekken om risico's te beperken en besluitvorming te verbeteren.

  • Unmanaged Asset Identification: het Tanium platform controleert en scant actief lokale subnetten op onbeheerde assets. En het rapporteert over nieuw ontdekte en verloren assets die eerder werden beheerd.
  • Gedetailleerde endpoint data: voor elk device dat wordt gevonden, toont Tanium Discover de hostnaam, MAC- en IP-adressen, fabrikant van het device, besturingssysteem, open poorten / applicaties en historische informatie, zoals de eerste en laatste keer dat het onbeheerde asset op het netwerk werd gezien.

ServiceNow Service Graph

ServiceNow Service Graph, het next-generation recordsysteem voor digitale producten en diensten, bekijkt de volledige technology stack van infrastructuur tot applicatielaag. Het bevat de CMDB van ServiceNow, de opslagplaats voor alle informatie over infrastructuur, relaties en configuratie management. Met Service Graph beschikken IT organisaties over een brede en diepe data basis voor het beheer van de volledige levenscyclus van digitale producten en diensten. Bovendien ondersteunt het alle ServiceNow producten, waardoor klanten technologische componenten, mensen en processen kunnen samenbrengen tot een servicegerichte visie. Deze 'connected' benadering stelt klanten in staat om hun bestaande CMDB investeringen te gebruiken om portfolio's te rationaliseren, ontwikkeling te automatiseren, cloud- en security activiteiten te stroomlijnen, risico's te beheren en ROI te begrijpen, waardoor hoogwaardige bedrijfsresultaten worden behaald.

Bovendien stelt Tanium organisaties in staat om in realtime honderdduizenden endpoints op te vragen en te beheren, ongeacht waar ze zich bevinden, en zonder dat ze inloggegevens en firewalls af hoeven te handelen. ServiceNow maakt digitale workflows mogelijk om bedrijfsgroei te stimuleren, de veerkracht te vergroten en de productiviteit van medewerkers te verhogen. Door deze technologieën te integreren, kunnen klanten hun ServiceNow Service Graph en CMDB vervolgens vullen en bijwerken met door Tanium beheerde endpoints, waarmee de typische problemen van onbetrouwbare en verouderde CMDB's worden opgelost.

Als onderdeel van het Service Graph Connector programma, een nieuwe aanduiding binnen het Technology Partner Program, bevat de nieuwste update voor de ServiceNow Paris release een gecertificeerde Service Graph Connector in de ServiceNow App Store, die de volgende voordelen biedt:

  • Maakt gebruik van de nieuwe Robust Transform Engine (RTE) functie van ServiceNow. De engine wordt standaard geleverd met verschillende transformatie API's, die worden gebruikt in de integratie die helpt bij het leveren van consistente gegevens aan de ServiceNow Service Graph en CMDB;
  • Door te blijven profiteren van de Identification and Reconciliation Engine (IRE), werkt RTE samen met IRE binnen het systeem voor een betere afhandeling van de synchronisatie. Bovendien maken Service Graph Connectors ook gebruik van de nieuwe Multisource engine om data management en data zichtbaarheid eenvoudig en geautomatiseerd te maken;
  • Helpt klanten de toewijzingen beter aan te passen met behulp van IntegrationHub ETL, afhankelijk van hun omgeving.

Softline kan u helpen bij...

...de implementate van Tanium oplossingen.

Wij zijn een ware expert in het realiseren van

Compliance, Control & Cost savings voor uw IT.

Contact us