Softline Group Northern Europe // Over ons // Referenties // Casestudy Hamburg Port Authority AöR

Casestudy Hamburg Port Authority AöR

De SAM reis van de Hamburg Port Authority tot nu toe kan worden samengevat als een echt succesverhaal dat resulteerde in een indrukwekkende risicovermindering en kostenvermijding. 

De resultaten

  • Effectief gebruik van de gevestigde licentie management tool;
  • Maken van een dagelijks bijgewerkt compliance overzicht;
  • Koppeling van de IT infrastructuur met licentiebeheer;
  • Het vaststellen van de rol van de licentie manager bij de HPA;
  • Oplossingsgerichte aanpak voor een efficiënte afstemming van IT;
  • Transparantie en het vermijden van onjuiste licenties;
  • Permanente vermindering van de licentiekosten.

Softline’s competenties die zijn gebruikt

  • SAM Compliance, SAM Process Advisory, SAMdesk en SAMmanaged;
  • Procesgerelateerd herontwerp, creëren van transparantie, vaststellen van compliance;
  • Externe overname van deeltaken in Licentiemanagement.

Lutz Lehmann // Senior SAM Engagement Manager, Microsoft Deutschland GmbH

"Tegen de achtergrond van steeds complexere IT systemen in zowel de industrie als bij overheden en overheidsinstellingen staan de verantwoordelijken voor grote uitdagingen als het gaat om het handhaven van de information security en het voldoen aan de wettelijke eisen. Zij moeten ervoor zorgen dat de gebruikte informatietechnologie altijd compliant is met de wettelijke voorschriften. Microsoft verwelkomt daarom de succesvolle introductie van moderne en duurzame software asset management processen bij de Hamburg Port Authority met de ondersteuning van Microsoft SAM partner Softline. De administratie en administratieve inspanningen voor een correct licentiemanagement in complexere organisatiestructuren worden vaak onderschat. Het tellen van computers of het controleren van licenties wordt steeds vaker vervangen door toekomstgerichte licentiemogelijkheden en clouddiensten, die niet alleen tijd besparen, maar ook een hoge mate van administratieve en juridische zekerheid garanderen en tegelijkertijd kostenefficiënter zijn. Microsoft SAM partners zoals Softline ondersteunen bedrijven en overheden met hun specialistische kennis en hun aanbod van hoogwaardige SAM diensten zowel bij de individuele creatie en het onderhoud van IT compliance als bij de transformatie van IT naar mobile-first / cloud-first World". 

Processen herinrichten

Het toekomstgerichte havenmanagement van de Hamburg Port Authority (HPA) wordt ingezet waar het gaat om efficiëntie, veiligheid en winstgevendheid in de haven van Hamburg. Met deze factoren is rekening gehouden bij het opzetten van een software licentiemanagement programma binnen de HPA. Het doel van onze klant was om processen opnieuw af te stemmen en een bewustzijn te creëren van de verbindingen tussen de IT infrastructuur en de optimalisatie van softwarelicenties binnen het bedrijf. 

Meer transparantie en efficiëntie

De HPA was op zoek naar een manier om zicht te krijgen op de volledige nalatenschap van software en hardware implementaties, evenals op eerdere en toekomstige licentieaankopen. Dit zal de HPA in staat stellen om proactief aan toekomstige eisen te werken. Integraal hierbij waren de structuren met betrekking tot het proces en de levenscyclus die geanalyseerd en geoptimaliseerd moesten worden. Daarnaast werd er meer waarde en intelligentie uit de bestaande SAM tool van Snow Software gehaald, die effectiever gebruikt moet worden. Onze klant besloot om het licentiemanagement programma te laten uitvoeren en samen met een uitgebreid advies door onze ITAM, SAM en licentie specialisten. Doorslaggevend hierbij was de leveranciersonafhankelijkheid van Softline en de vertrouwde samenwerking en innovatieve aanpak in eerdere projecten. 

De bijzonderheden

Het uitgebreide SAM project resulteerde in de succesvolle implementatie van een volledige licentie health check voor Microsoft. De samenwerking tussen HPA, Softline en Microsoft heeft voor transparantie en compliance gezorgd van de producten van deze publisher. De implementatie van een licentiemanagementprogramma leidde ook tot de identificatie van een mogelijke overbesteding en dit stelt de HPA in staat om kostenbesparingen te realiseren met een zes-cijferige waarde. HPA heeft daarom besloten om op permanente basis met Softline te werken: wij bieden doorlopend ondersteuning bij de dagelijkse gang van zaken op het gebied van licentiemanagement, het onderhouden van licentieaankopen in de SAM tool, en bij het beantwoorden van licentievragen. 

Stefan van Eijden // Manager IT Base infrastructure

"Van de eerste workshop tot de lopende uitvoering van de SAM service heeft het Softline team indruk gemaakt met een zeer hoog competentieniveau en uitstekende specialisaties. We waren echt onder de indruk van de inzet van de projectmedewerkers om zich door moeilijke en 'historische' kwesties heen te werken en deze transparant te verwerken". 

Wil je meer weten over wat wij kunnen bereiken?

Neem contact met ons op!