Inleiding tot FinOps

Cloudis een geaccepteerd fenomeen geworden binnen organisaties, industrieën en zelfs de maatschappij. IT afdelingen hebben de verschillende Cloud technologieën zoals IaaS en PaaS geadopteerd vanwege voordelen als schaalbaarheid en onderhoudbaarheid. Terwijl de "business" SaaS omarmt, vanwege de snelheid (of hoge beschikbaarheid) die deze oplossingen met zich meebrengen. Met de introductie van deze nieuwe technologieën werden ook nieuwe manieren van betalen voor deze diensten geïntroduceerd, en vragen om een ander beheer.

Hoewel ‘Cloud Cost Management & Optimization’ al lang een bekende definitie is, is FinOps de term die tegenwoordig wordt gebruikt. FinOps is een methodologie die is ontwikkeld door de FinOps Foundation, die deel uitmaakt van de Linux Foundation. De methodologie beschrijft drie verschillende fasen: Informeren, Optimaliseren en Uitvoeren. De fasen zijn ontworpen om de optimalisatie aan te sturen met verschillende mogelijkheden binnen elk van de fasen. Deze kunnen op hun beurt worden uitgevoerd op drie verschillende volwassenheidsniveaus:

Dit maakt de implementatie van FinOps mogelijk voor ELKE organisatie. Ondanks de volwassenheid, de omvang en de complexiteit. Dit proces wordt natuurlijk makkelijker met een specialist die u helpt bij uw FinOps reis.

Strategic Approach to Success

Softline & Flexera webinar: FinOps & Cloud Cost Optimisation

Uw Digitale Transformatie zal u waarschijnlijk naar de Cloud leiden. Maar voordat u zover bent, zijn er een aantal vragen die u moet beantwoorden!

  • Hoe beslist u welke applicaties gemoderniseerd worden?

  • Hoe beheert u al uw Cloud resources en houdt u uw licentie compliancy?

  • En wat doet u als uw Cloud budget plotseling bijna op is? Hoe houdt u controle over de facturen die u van uw Hyperscaler of zelfs meerdere Hyperscalers heeft ontvangen?

  • Weet u wat er wordt gebruikt, of het passend is gemaakt (rightsizing) en of alle assets gemerkt zijn?

Hier is waar Flexera One Cloud Cost Optimisation en Softline's Application Modernization Program u kunnen helpen. Bekijk ons webinar en hoor er alles over!

Vraag de on-demand aan

FinOps vs. ITAM

Kom meer te weten over de drie fasen van de FinOps-levenscyclus en hoe ze ITAM in de Cloud ondersteunen.

Meer informatie over FinOps vs. ITAM

FinOps Diensten

Softline heeft een hands-on en eenvoudig te begrijpen aanpak ontwikkeld om de optimalisatie te sturen, die past bij het volwassenheidsniveau van ELKE organisatie.

Lees meer

FinOps Tooling

Leer meer over de verschillende technologieën van onze strategische partners, die gebruikt kunnen worden. 

Ga naar FinOps Tooling

Knowledge Base

Vind interessante artikelen en webinars over FinOps en Cloud Cost Optimisation in onze Knowledge Base.

Ga naar de Knowledge Base