Softline Group Northern Europe // FinOps // FinOps Diensten

FinOps Diensten

Om Cloud kosten effectief te kunnen beheren en te optimaliseren, en een goed gestructureerde aanpak voor FinOps te implementeren, die niet alleen past bij uw volwassenheidsniveau, maar ook snel uw doelen bereikt, is een helpende hand nodig.  

Softline heeft een hands-on en eenvoudig te begrijpen aanpak ontwikkeld op basis van de methodologie ontwikkeld door de FinOps Foundation (onderdeel van de Linux Foundation). Het is gebouwd op drie verschillende fasen die zijn ontworpen om de optimalisatie te sturen, passend bij het volwassenheidsniveau van ELKE organisatie.
 

Waar uw volwassenheid op het gebied van FinOps ook ligt, Softline is er om u te ondersteunen:

1. Bewustwording creëren

Workshop Intro to FinOps

Ontworpen om het bewustzijn voor FinOps bij de verschillende stakeholders te vergroten:  

  • C-level management, zoals een VP/Hoofd Infrastructuur, Hoofd Cloud Center of Excellence, CTO, of CIO, richten zich op het aanjagen van verantwoording en het opbouwen van transparantie, zorgen ervoor dat teams efficiënt zijn en de budgetten niet overschrijden.
  • Deze deelnemers zijn gewoonlijk Business en Product Owner teamleden, zoals een Director of Cloud Optimization, Cloud Analyst, of Business Operations Manager.
  • Engineers en Ops-teamleden, zoals Lead Software Engineers, Principal Systems Engineers, Cloud Architects, Service Delivery Managers, Engineering Managers, of Directors of Platform Engineering, richten zich op het bouwen en ondersteunen van diensten voor de organisatie.
  • Financiële en inkoop teamleden, waaronder Technology Procurement Managers, Global Technology Procurement, Financial Planning & Analyst Managers en Financial Business Advisors.

Workshop SAM and FinOps

In een speciaal voor SAM Managers gecreëerde workshop bespreken we hoe SAM en FinOps geïntegreerd kunnen worden om de meeste voordelen voor de organisatie te behalen.

3. FinOps opzetten

Proces

Implementeer de capaciteiten op het gewenste maturiteitsniveau, inclusief alle artefacten die nodig zijn voor de uitvoering van de taak.

Technologie

De hoeveelheid gegevens die regelmatig moet worden geanalyseerd is zeer groot. Technologie is daarom een belangrijk onderdeel van de FinOps implementatie. Afhankelijk van het gewenste volwassenheidsniveau kunnen verschillende technologieën worden gebruikt, beschikbaar gesteld door de hyperscalers of derden.

Organisatie (mensen)

Elk proces en elke tool zijn slechts zo goed als de mensen die deze bedienen. Daarom moet er veel tijd en aandacht worden besteed om het FinOps team in staat te stellen de verschillende aspecten die daarbij komen kijken te begrijpen.

2. FinOps ontwerpen

Assessment

Veel organisaties voeren al regelmatig activiteiten uit die passen bij een of meer van de FinOps vaardigheden binnen een of meer onderdelen van de organisatie. Door het uitvoeren van een assessment wordt de volwassenheid op elk van de vaardigheden in de hele organisatie bepaald. Dit vormt de basis voor het plannen van volgende stappen.

Strategie

Het tijdens het assessment verkregen inzicht geeft duidelijkheid en eenduidigheid over de ITAM volwassenheidsambities van de organisatie en het te volgen groeipad. Het opgestelde FinOps meerjarenplan, met korte termijn activiteiten en mijlpalen, biedt organisaties handvatten om de implementatie van FinOps praktisch vorm te geven. 

4. FinOps uitvoeren

Volledige Managed Service

Softline kan FinOps voor u uitvoeren als een volledige Managed Service die nauw geïntegreerd is in uw organisatie, of uw team aanvullen met experts in elk van de fasen: Informeren, Optimaliseren en Uitvoeren.

Volwassenheid stimuleren

De echte voordelen van FinOps komen van de hogere volwassenheidsniveaus. Daarom stimuleren wij onze klanten om te groeien van ‘crawl’ naar ‘walk’ en van ‘walk’ naar ‘run’.

FinOps

Krijg een introductie in FinOps en lees meer over de strategische aanpak voor succes.

Lees meer

FinOps vs. ITAM

Kom meer te weten over de drie fasen van de FinOps levenscyclus en hoe ze ITAM in de Cloud ondersteunen.

Meer informatie over FinOps vs. ITAM

FinOps Tooling

Leer meer over de verschillende technologieën van onze strategische partners, die gebruikt kunnen worden.

Ga naar FinOps tooling

Knowledge Base

Vind interessante artikelen en webinars over FinOps en Cloud Cost Optimisation in onze Knowledge Base.

Ga naar de Knowledge Base