Softline Group Northern Europe // Trustworthy data // IT Asset Visibility

IT Asset Visibility

Aangezien betrouwbare gegevens de basis vormen van uw ITAM structuur, is het essentieel dat uw gegevens volledig, nauwkeurig en up-to-date zijn. Sommige tools dekken echter slechts een deel van uw IT asset data. En u kunt niet managen wat u niet weet!

Mogelijk gebruikt u een ITAM tool om het gebruik van software vast te stellen en om informatie te krijgen over de hardware waarop deze wordt gebruikt. Deze tool wordt waarschijnlijk gevoed door meerdere gegevensbronnen, waaronder de CMDB, die ook weer wordt gevoed door meerdere gegevensbronnen. Maar hoe weet u wat de daadwerkelijke dekking is? Heeft u een (hardware) verificatieproces? En, is het een eenmalig of een beveiligd en zich herhalend proces? Maar vooral: hoe zeker bent u dat uw 'golden records' over IT  assets niet alleen een verzameling oude en onvolledige gegevens zijn?

Belangrijke stappen richting betrouwbare data

Om hoogwaardige - of betrouwbare - gegevens te verkrijgen, moeten organisaties beschikken over de juiste IT asset discovery en verificatie. Zij vormen immers de basis voor complete IT Asset Visibility, wat op zijn beurt een voorwaarde is voor betrouwbare data.

Data discovery: het verzamelen van alle data

Alle ITAM tools hebben informatie nodig uit de infrastructuur over geïnstalleerde software, het gebruik van de software en informatie over de hardware waarop deze software wordt gebruikt. Deze gegevens zijn de ‘brandstof’ voor al uw ITAM processen, en hoogstwaarschijnlijk voor al uw IT processen.

Data verificatie

Verificatie is een van de belangrijkste ITAM processen. Omdat blinde vlekken of 'unknowns' een ernstige bedreiging vormen voor de betrouwbaarheid van de data. Met een goed geïmplementeerd IT asset visibility proces kunnen organisaties die blinde vlekken invullen. Dit betekent ook dat verificatie niet alleen een "eenmalig project" is, maar een proces dat moet worden geborgd en regelmatig moet worden herhaald.

Voordelen van het automatiseren van het verificatieproces:

  • Automatiseer het genereren van een afgestemde, genormaliseerde lijst met actieve assets
  • Identificeer actieve objecten die niet effectief worden beheerd (bijvoorbeeld items die wel bestaan maar niet aanwezig zijn in asset databases)
  • Verbeter de operationele efficiëntie en het gebruik van bestaande management toolsets (bijv.SCCM, CMDB, Active Directory, etc.)
  • Mogelijke security risico's van onbeheerde assets geïdentificeerd
  • Verbeter de klantervaring en het vertrouwen in datakwaliteit van kritieke systemen, waaronder ITAM, ITSM, HR, Finance, enz
  • Bespaar $ $ $ en verklein het risico van non-compliance

IT Asset Visibility met Tanium

Het Tanium platform biedt één enkele platformoplossing om de betrouwbare gegevens te leveren voor SAM / ITAM en al uw IT servicemanagement processen in de CMDB. Het stelt een organisatie in staat om volledig inzicht te krijgen in alle endpoints op het netwerk, zelfs in de grootste en meest complexe netwerken.

Naast de informatie die wordt verzameld over hardware en software, geïnstalleerd en gebruikt, worden ook de connecties tussen de verschillende systemen en applicaties verzameld. Deze zogenaamde verticale ontdekking is cruciale informatie om in de CMDB te hebben, de zogenaamde Business Services. De kracht van het Tanium platform ligt in het feit dat informatie niet alleen wordt verzameld, maar ook kan worden ingezet voor re-harvesting van softwarelicenties, het handhaven van softwarebeleid en het snel reageren op bedreigingen in de infrastructuur.

De gecombineerde kracht van Softline en Tanium helpt klanten dus niet alleen waardevolle inzichten te krijgen in de huidige staat van hun endpoints, maar helpt organisaties ook om cyberdreigingen te managen.

Download ons gratis eBook "Discovery and verification, important steps towards high data quality" als u meer wilt weten. Of, als u wilt dat wij uw compliancerisico's identificeren in slechts enkele uren, vraag dan het speciale IT Asset Visibility Assessment aan.

IT Asset Visibility met Flexera

Bij de verschuiving naar een digitale bedrijfsvoering, stuiten organisaties op een uitgestrekt technologisch landschap dat ingewikkeld en dynamisch is, met duizenden applicaties en diensten verspreid over honderden providers. U kunt het niet effectief beheren zonder volledig, nauwkeurig en up-to-date inzicht in elke technologie asset in het landschap, van on-premise tot private en public cloud.

Aangezien betrouwbare gegevens de basis vormen van uw ITAM structuur, is het van cruciaal belang dat deze gegevens volledig zijn. Lees meer over de IT visibility van Flexera, een analysetool die uitgebreid inzicht biedt in uw IT omgeving, zodat u:

  • Uw applicatieportfolio op hoog niveau kunt bekijken
  • Wildgroei van software kunt identificeren en rationaliseren
  • Het end-of-life risico's kunt beperken

WIlt u graag aan de slag met Flexera’s IT Visibility? Softline biedt organisaties een Proof of Concept (POC).

 

 

Meer lezen over IT Visibility van Flexera?.

Download IT Asset Visibility eBook

IT Asset Visibility

 

Aangezien betrouwbare data de basis vormen van uw ITAM structuur, is het van groot belang dat uw gegevens volledig, accuraat en up-to-date zijn. 

Ja! Ik will volledig inzicht in mijn IT assets!