Softline Group Northern Europe // Trustworthy data // SAM Managed Services

SAM Managed Services

Er zijn verschillende redenen waarom organisaties (delen van) hun ITAM implementatie en operatie willen uitbesteden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de specialistische kennis niet voorhanden is in de organisatie, of de teamgrootte niet past bij de gestelde ITAM doelen, of de organisatie is op zoek naar een schaalbare oplossing om hun (wereldwijde) ITAM operatie te managen, of om vele andere redenen. Ongeacht wat u aan activiteiten besluit uit te besteden, Softline is er om u te helpen bij het bereiken van de IT doelstellingen van uw organisatie.

Softline ondersteunt organisaties bij het opzetten van ITAM processen volgens de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM en de in eigen beheer ontwikkelde best practices met betrekking tot de verschillende ITAM tools. Het House of ITAM® als best-practice-benadering wordt ingezet om een ​​langetermijnstrategie te ontwikkelen en te visualiseren die effectief alle ITAM gebieden van de organisatie verbetert, inclusief de volledige IT life cycle van software. In 2020 & 2021 is Softline Group door Gartner® erkend als Challenger in de wereldwijde top 7 van Gartner's Magic QuadrantTM voor SAM Managed Services.

2021 Gartner® Magic Quadrant™ voor SAM Managed Services

Gartner® is de toonaangevende leverancier van marktonderzoek en analyse, gespecialiseerd in IT ontwikkelingen. Met het Magic Quadrant™ voor "Software Asset Management Managed Services" helpt Gartner® de markt een weloverwogen beslissing te nemen over de SAM Managed Services Provider die het beste bij de organisatie past. Alleen providers die tot de grootste en meest gevestigde op de wereldmarkt behoren, worden geselecteerd op basis van een uitgebreide lijst met criteria. 

De analisten beoordeelden Softline en zeven andere aanbieders van SAM Managed Services op onder meer de kwaliteit en effectiviteit van hun processen, systemen, methoden of procedures, die bedoeld zijn om de concurrentie vermogen, efficiëntie en effectiviteit van hun klanten te vergroten. Daarnaast werden ook hun visie, succes en klanttevredenheid beoordeeld. Het Gartner® rapport van 2021 erkent Softline als een Challenger. Ten opzichte van vorig jaar is Softline erin geslaagd om 3 stappen omhoog te klimmen van "niche" naar "challenger"  positie. Lees het volledige nieuwsbericht.

"Alle aanbieders hebben hun eigen set aan vaardigheden en benaderingen, die elk aansluiten bij een specifieke vraag. Waar ik persoonlijk het meest trots op ben, is het feit dat we de hoogste unieke klantgroei van alle aanbieders in het Magic Quadrant™ kunnen rapporteren, met opmerkelijke bijdragen uit EMEA en APAC, en dit sterkt ons alleen maar in onze overtuiging dat we op de juiste weg zijn: door ons continu te richten op de behoeften van de klant en met hen mee te gaan op hun specifieke, maar bovenal unieke SAM & ITAM reis", aldus Martin Schaletzky - CEO Softline Group.

Gartner® Peer Insights

Bekijk de reviews door uw vakgenoten over onze Software Asset Management Managed Services.

Bekijk onze Gartner® Peer Insight reviews

Deze grafiek werd gepubliceerd door Gartner, Inc. als onderdeel van een groter onderzoeksdocument en moet worden beoordeeld in de context van het gehele document.

Het Gartner® document is beschikbaar op aanvraag bij Softline Group. Gartner® onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst afgebeeld in zijn onderzoekspublicaties, en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te selecteren met de hoogste ratings of andere aanduiding. De onderzoekspublicaties van Gartner® bestaan uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en moeten niet worden opgevat als feitelijke verklaringen.

Gartner® wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, met inbegrip van garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel, van de hand.

Gartner, Magic Quadrant™ voor Software Asset Management Managed Services, 8 juli 2021, Stephen White, Yoann Bianic, Rob Schafer. Gartner® en Magic Quadrant™ zijn geregistreerde handelsmerken van Gartner, Inc. en/of haar filialen in de V.S. en internationaal en het wordt hierin gebruikt met toestemming

Reaching SAM goals, Softline @ Signify

De Signify SAM journey tot dusver kan worden samengevat als een echt succesverhaal dat resulteerde in een indrukwekkende risicoreductie en kostenvermijding in minder dan 1,5 jaar. Signify heeft de compliance van softwarelicenties onder controle, waardoor significante (financiële) risico's worden vermeden. Belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan het realiseren van deze resultaten:

 • Duidelijk gedefinieerd governance en managementondersteuning binnen Signify;
 • Goede samenwerking tussen de Signify SAM experts, de processtakeholders en dienstverlener Softline;
 • ISO/IEC 19770-1 beschouwen als de standaard best practice;
 • Implementatie van tools die de gedefinieerde processen perfect ondersteunen;
 • Aanvankelijke focus op volledigheid en kwaliteit van data.
Lees de volledige Signify case study

Ellen de Belder: Head IT Quality, Risk & Compliance @ Signify

"In de loop der jaren heeft Softline bewezen een echt betrouwbare adviseur en deskundige partner te zijn die ons heeft geholpen op onze reis om een volwassen SAM organisatie te worden. De gestelde doelen waren hoog, maar als team waren we in staat om aan alle gestelde verwachtingen te voldoen en op sommige gebieden zelfs te overtreffen.

Met het gebruik van het Softline's House of ITAM® dat gebaseerd is op de ISO/IEC 19770-1:2017 standaard voor ITAM, is het perfecte kader vastgesteld. Het hielp ons om de geplande activiteiten op een ordelijke manier te visualiseren en het stelde Signify in staat om de voortgang van de totale ITAM volwassenheid te meten. Een toetsing aan ITAM 19770-1:2017 start elk nieuw jaar en levert input voor het stellen van doelen voor Software Asset Management.

Na de afronding van het project en de eerste jaren van de dienstverlening hebben we samen het succes gevierd en zijn we een nieuw driejarig contract overeengekomen voor de levering van IT Asset Management Services.

Een SUCCESSVOLLE implementatie van VOLWASSEN Software Asset Management was geen 'walk in the park', maar als TEAM, met de juiste EXPERTISE en VOLHARDING, hebben we ervoor gezorgd dat het WERKT!"

Download dit succesverhaal met Signify hier!

Case study Hamburg Port Authority AöR

The Hamburg Port Authority SAM journey so far can be summarised as a real success story that resulted in an impressive risk reduction and cost avoidance. 

The results:

 • Effective use of the established license management tool;
 • Creation of a daily updated compliance overview;
 • Linking the IT infrastructure with license management;
 • Establishing the role of the license manager at the HPA;
 • Solution approaches to efficient alignment of IT;
 • Transparency and avoidance of incorrect licensing;
 • Permanent reduction of license costs.
Read the full Hamburg Port Authority AöR case study

Case study Hamburg Port Authority AöR

De SAM reis van de Hamburg Port Authority tot nu toe kan worden samengevat als een echt succesverhaal dat resulteerde in een indrukwekkende risicovermindering en kostenvermijding. 

De resultaten:

 • Effectief gebruik van de gevestigde licentie management tool;
 • Maken van een dagelijks bijgewerkt compliance overzicht;
 • Koppeling van de IT infrastructuur met licentiebeheer;
 • Het vaststellen van de rol van de licentie manager bij de HPA;
 • Oplossingsgerichte aanpak voor een efficiënte afstemming van IT;
 • Transparantie en het vermijden van onjuiste licenties;
 • Permanente vermindering van de licentiekosten.
Read the full Hamburg Port Authority AöR case study