Softline Group Northern Europe // Trustworthy data // Voorbereid zijn op audits en true-ups

Wees voorbereid op audits en true-ups!

Software audits zijn onvermijdelijk en elke organisatie zal er ooit mee te maken krijgen. Hoe onvermijdelijk ook, een software audit is iets waar een organisatie op voorbereid kan zijn! Onvoorbereid een review of audit in gaan, belast niet alleen de resources van een organisatie, maar kan ook resulteren in onaangename (financiële) verrassingen. Organisaties kunnen dergelijke gevolgen voorkomen door tijdig inzicht te krijgen in de software licentie compliance status voor de software publishers die voor de organisatie het belangrijkst zijn. Ook kan een organisatie met de juiste voorbereiding (financiële) risico's verkleinen. Met volledig inzicht in IT assets en controle over het gebruik van software kan een organisatie het oneigenlijk gebruik van software beperken en ongewenste verrassingen voorkomen.

Audit Runbook

Softline Solutions heeft een "Audit Runbook" ontwikkeld. Het helpt organisaties die met een audit te maken krijgen met duidelijke informatie over hoe ze moeten reageren, voorbereiden, managen en afsluiten. De checklist die is gebaseerd op ISO eisen vormt een handige methode om elk extern auditverzoek te behandelen. Het Audit Runbook is gebaseerd op zowel de praktische als de tactische en strategische ervaring die de experts van Softline Solutions hebben, van beide kanten van de audit tafel.

Baseline Services en True-Up Services

Elke organisatie heeft specifieke software publishers die het belangrijkst zijn en de grootste financiële last met zich meebrengen. Softline Solutions kan een Baseline Service uitvoeren voor elke software publisher. Baselines kunnen worden gezien als een pre-audit, en bieden organisaties inzicht in hun License Compliance Positie alsook advies over licentie optimalisatie en te nemen maatregelen.

Softline Solutions heeft vele baselines uitgevoerd, voor allerlei soorten organisaties die voor allerlei verschillende uitdagingen staan. Zeer korte tijdsbestekken, zeer hoog ingeschatte incompliance, zeer gecompliceerde licentiestructuren van software publishers die voor veel organisaties een uitdaging vormen, geen transparantie door fusies en splitsingen, maar ook organisaties die "gewoon" een Microsoft baseline willen hebben voor hun jaarlijkse true-up. Lees meer over de Baseline Services om erachter te komen wat past bij de behoeften van uw organisatie.

Er zijn twee (anonieme) casestudy's, één over IBM licenties en één over Oracle licenties, waarbij u kunt lezen hoe de experts van Softline Solutions echt het verschil hebben gemaakt. Neem contact op met het Softline Solutions team voor advies over uw specifieke baseline vraag.

IBM Deep Dive

Een andere manier om audits voor te bereiden - met name een IBM audit - is de IBM Deep Dive. In twee dagen zal deze deep dive licentie risico's in een organisatie blootleggen. Maar wat dit uitgebreider maakt dan een IBM Baseline, is dat het een organisatie ook laat zien hoeveel ze kunnen besparen op licentiekosten. Onze ervaring leert dat de ROI gemiddeld tussen een 50- en 100-voud van de advieskosten ligt!

Heeft u audit support nodig?

 

Heeft u al een audit aankondiging ontvangen? En kunt u wel wat ondersteuning gebruiken?

 

Laat Softline Solutions' experts u hierin bijstaan.

Neem contact met ons op