Softline Group Northern Europe // Trustworthy data // Voorbereid zijn op audits en true-ups // Baselines en true-up services

Baselines en true-up services

De implementatie van IT Asset Management geeft inzicht in software assets, waardoor organisaties maatregelen kunnen nemen om licentienaleving te realiseren, onnodige kosten te vermijden en tastbare kostenbesparingen te realiseren. Wanneer uw organisatie ITAM niet heeft geïmplementeerd, maar toch eenmalig inzicht nodig heeft in een of meerdere software publishers, kan Softline assistentie verlenen met een Baseline Service.

Baseline Services: inzicht in de softwarelicentie compliance status

Een organisatie kan onaangename (financiële) verrassingen voorkomen door inzicht te krijgen in hun softwarelicentie compliance status voor de software publishers die het belangrijkst zijn.

Softline kan Baselines uitvoeren voor alle leveranciers, inclusief, maar niet beperkt tot:

  • IBM 
  • Microsoft 
  • SAP 
  • Oracle 
  • SalesForce 
  • Adobe 
  • Microfocus  

Inzichten en advies waar u naar op zoek bent

Alle organisaties hebben hun eigen behoeften en uitdagingen en zijn op zoek naar advies en inzicht dat perfect aansluit bij hun specifieke situatie. Softline heeft verschillende diensten ontwikkeld die elk één gemeenschappelijk doel hebben: ze geven de juiste hoeveelheid advies en duidelijke beperkende maatregelen om vooruit te komen. Waar ze verschillen, zit in het niveau van diepgaand advies dat ze u geven. Deze services kunnen worden geleverd, ongeacht of u ITAM-tooling hebt geïnstalleerd.

Optie A:

Een risicoanalyse van de top 10 software publishers, waarbij uw top 5 'risico publishers' op basis van uw eigen contract- en consumptiegegevens worden gecombineerd met de top 5 'risico publishers' volgens de marktinformatie. De uitkomst van deze risicoanalyse helpt u te beslissen of er maatregelen moeten worden genomen om risico's te verkleinen.

Optie B:

Een Quick Scan van een specifieke software publisher, waarbij een van onze experts de contracten en de gebruiksgegevens analyseert die u aanlevert. Dit resulteert in een duidelijk rapport over de belangrijkste aandachtspunten, de quick wins om te optimaliseren en kosten te besparen, en hoe deze te realiseren.

Optie C:

Een Baseline Service voor een specifieke software publisher. Hierbij maken onze experts een License Position Report op basis van een grondige analyse van contracten, licentierechten en licentiestatistieken tegen gebruiksgegevens, om tot een gedetailleerde conclusie te komen van de huidige licentiepositie voor een publisher. Het rapport bevat duidelijk actiegericht advies over hoe u eventuele risico's kunt verkleinen, hoe u het gebruik van licenties kunt optimaliseren en uiteindelijk hoe u dit bij de specifieke publisher kunt beheren.

Ongeacht de mate van diepgang, zullen interessante en belangrijke optimalisatiemogelijkheden uw organisatie helpen vooruit te komen en te beginnen met het realiseren van Compliance, Control & Cost savings.

IBM Deep Dive: ontgrendel uw besparingspotentieel in slechts 2 dagen!

In slechts twee dagen zal de IBM Deep Dive de IBM licentierisico's in de organisatie blootleggen en mitigerende maatregelen bieden om die risico's te minimaliseren. Maar wat nog belangrijker is, het zal ook potentiële besparingen aan het licht brengen op licentiekosten die vaak blijven liggen. Dit kan zijn omdat er niet genoeg tijd en kennis is om de mogelijkheden te zien, of om de acties te definiëren en te beheren om deze besparingen te realiseren.

Dit is waar Softline kan helpen! Twee dagen diepgaande interviews met de belangrijkste stakeholders (management - licenties - aankoop - legaal - technologie), gecombineerd met informatie van PassPort Advantage, zullen resulteren in:

  • een overzicht van de mogelijke kostenbesparingen op IBM licenties,
  • een praktische actielijst met welke mitigerende maatregelen er zijn om risico's te vermijden,

De tweedaagse Deep Dive levert niet alleen snelle resultaten op (echt in slechts twee dagen), maar resulteert ook in een afname van de schikkingsbedragen.

Om de mogelijkheden van een IBM Deep Dive te illustreren, volgt hier een korte blog: “We vieren successen op het gebied van IBM-compliance, controle en kostenbesparingen van miljoenen euro's” 

Baseline Service: voor inzicht in 
uw licentie compliance positie

 

Probeer Softline's Baseline Service om uw software licenties te analyseren en optimaliseren. Dit geeft u een eenmalig inzicht en advies omtrent uw licentie optimalisatie. 

Krijg een accuraat overzicht van uw software licenties, en word compliant voor elke willekeurige software publisher. 

Vraag een offerte