Softline Group Northern Europe // Werken bij

Omdat een baan bij Softline meer dan werk is

Softline (een Noventiq organisatie) is Europa's onafhankelijke, internationale & meest toonaangevende Software & IT Asset Management expert in de markt en creëert transparantie in software assets, waardoor organisaties in staat zijn om “Compliance, Control & Cost savings” te realiseren.

Mensen bij Softline pakken graag hun verantwoordelijkheid. Voor klanten en projecten, voor kennis en inhoud. Omdat ze daartoe in staat zijn krijgen ze van ons alle vertrouwen. Bij ons kan iedereen zijn taken in grote mate zelfstandig invullen, met altijd het gezamenlijk doel in het vizier.

Professioneel en internationaal

De mensen die aan de basis liggen van het merk Softline zijn dagelijks bezig met Software & IT Asset Management, elk vanuit hun eigen achtergrond, expertise en ervaring. Voor onze klanten zijn wij niet alleen de vertrouwde partner voor de ondersteuning bij operationele taken, maar vooral de sparringpartner, de ervaren adviseur. Onze dienstverlening brengt ons daar waar onze klanten zijn. In de Benelux, in de UK en in de Nordics of soms ook verder. Ons kantoor is in Nieuwegein, maar onze klanten zijn wereldwijd. We werken voor nationale en internationale organisaties die gebruik maken van de kennis en kunde van Softline om hun strategische IT doelstellingen te behalen. Juist die uiteenlopende ervaringen maken werken bij Softline uitdagend. En uiteraard zorgen we ervoor dat je altijd kunt terugvallen op de kennis en ervaring van je collega’s op de gezamenlijke thuisbasis.

Softline is wederom Great Place To Work Certified!

29 september 2021 - Great Place To Work Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. Alleen organisaties die de vereiste score behalen mogen direct de titel Great Place To Work Certified dragen. 

De afgelopen anderhalf jaar is voor iedereen een uitdagende periode geweest, zowel zakelijk als privé. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat wij ons ook gedurende deze periode waarbij elk teamlid 100% thuisgewerkt heeft, wederom een "Great Place to Work" mogen noemen en wij voor het tweede jaar op rij gecertificeerd zijn! De uitdaging waar we nu gezamenlijk voor staan, is het definiëren van het nieuwe normaal. Een nieuwe balans tussen thuiswerken, werken op kantoor en op locatie bij klanten, waarbij we vasthouden aan onze bedrijfscultuur en waarden", aldus Dennis Montanje, Managing Director Softline Group Northern Europe. 

René Brouwers, directeur van Great Place To Work Nederland: "Goed werkgeverschap is de weg naar organisatiesucces – dat is de overtuiging van Great Place To Work Nederland. Organisaties die een cultuur van vertrouwen, trots en plezier hebben, presteren beter. Hier als organisatie in uitblinken is een prestatie. Een prestatie om trots op te zijn en een prestatie die aandacht verdient.” Brouwers over het onderzoek: “Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Deze aanpak hanteren wij wereldwijd in 60 landen bij jaarlijks ruim 7.000 organisaties.”

 

Over Great Place to Work:
Al 35 jaar helpt Great Place To Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place To Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place To Work geeft op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging hiervan. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. 

Via erkenning van goed werkgeverschap streeft Great Place To Work Nederland ernaar om organisaties te stimuleren hun mensen op de eerste plek te zetten en daarmee om nog meer mensen de kans te geven om te kunnen werken bij een geweldige werkgever.
 

Voor meer informatie over Softline als Great Place to Work, ga naar deze speciale webpagina.

Collega's over Softline

Jolanda van Dijk - Service Delivery Manager

Jolanda werkt al ruim 8 jaar bij Softline Group Northern Europe. Ze is als Service Delivery Manager een belangrijke schakel in de diensten die wij aan onze klanten leveren en hierdoor direct verantwoordelijk voor de klanttevredenheid.

"Softline is een ‘Great Place to Work’ omdat er, ondanks dat het een commercieel bedrijf is, ruimte en aandacht is voor de medewerkers, zowel werk-gerelateerd als persoonlijk. De ruimte voor persoonlijke ontwikkeling maakt van Softline een goede werkgever."

Chuan Ha - Technisch Consultant

Chuan werkt ruim 4 jaar bij Softline Group Northern Europe. Hij is als technisch consultant verantwoordelijk voor de integratie van informatiesystemen met als doel de klant te ondersteunen in de verrijking van databronnen.

"In alle uitdagingen, toch genoeg ruimte voor menselijkheid. Voor mij heel belangrijk, want uiteindelijk klaren we het met elkaar".

 

Dennis Montanje - Managing Director

Dennis is oprichter van Softline Group Northern Europe, en leidt de organisatie al meer dan 12 jaar. 

"Softline is een ambitieuze organisatie waar innovatie gedreven wordt door het enthousiaste en hechte team. Nieuwe collega’s worden direct opgenomen en omarmd als volwaardig teamlid. De gedrevenheid en enthousiasme wordt tevens gewaardeerd door klanten".

Diversiteit en inclusie

Softline is een werkgever die gelijke kansen biedt en die zich inzet voor het opbouwen van een diverse en inclusieve organisatie waar werknemers het gevoel hebben dat ze erbij horen. Dit betekent dat personen die bij Softline willen werken, in overweging worden genomen zonder rekening te houden met ras, huidskleur, godsdienst of overtuiging, geslacht, seksuele geaardheid, geslachtsidentiteit, zwangerschap, nationaliteit, leeftijd, handicap of enig ander kenmerk dat door de wet wordt beschermd.

Jouw eerste werkdag bij Softline

Wij vinden het erg belangrijk dat je je als nieuwe collega welkom voelt binnen onze organisatie en in een warm bad terecht komt. Het proces van verwelkomen begint direct na ondertekening van je arbeidsovereenkomst. We nemen je dan namelijk direct mee in een voorstelrondje binnen de organisatie.
  
Op je eerste werkdag ontvang je een welkomstpakket met daarin belangrijke zaken om goed van start te gaan zoals o.a. een toegangs-tag voor kantoor, laptop, smartphone, notitieboekje, pen en dopper. De laptop is door onze IT-collega’s voorbereid, zodat je een vliegende start kan maken.

Na het openen van je mailbox staat er een mail klaar van je leidinggevende met een uitgebreid welkomstprogramma. Dit programma vangt aan met een gesprek met onze Managing Director, Dennis, gevolgd door introducties met alle “bloedgroepen” binnen onze organisatie. Van marketing tot sales, van business tot technisch consultants en van human resources tot operations. Hierbij zal de nadruk uiteraard liggen op de werkzaamheden die je zal gaan uitvoeren. Naast de introducties zal je starten met de benodigde trainingen en uitgebreide kennisoverdracht ten behoeve van de uitvoering van je nieuwe functie. Tussen al de formele introducties en kennisoverdracht door, vinden er koffie- en lunchpauzes plaats waarin je uitgebreid de ruimte krijgt om alle nieuwe collega’s op persoonlijk niveau te leren kennen.

Softline - Meer dan werk alleen

Actuele vacatures

Job titleLocationDepartment 
HR-stagiair Nieuwegein (Netherlands) Administration & VerwaltungDetails
Junior technisch ITAM Consultant Nieuwegein (Netherlands) Consulting & SupportDetails
Junior ITAM Consultant Nieuwegein (Netherlands) Consulting & SupportDetails
Enterprise (New Business) Account Executive ITAM UK London (United Kingdom) SalesDetails
Integration Consultant (Developer) UK London (United Kingdom) Consulting & SupportDetails
Integration Consultant (Developer) NL Nieuwegein (Netherlands) Consulting & SupportDetails
Marketing Consultant London (United Kingdom) Marketing & PRDetails
Technisch Consultant NL Nieuwegein (Netherlands) Consulting & SupportDetails
Trainee Technisch Consultant NL Nieuwegein (Netherlands) Consulting & SupportDetails
Technisch Consultant UK London (United Kingdom) Consulting & SupportDetails
Trainee Technisch Consultant UK London (United Kingdom) Consulting & SupportDetails

Meer informatie & solliciteren

 

Patrick Mesman - HR Manager

E-mail: Patrick.Mesman@softline-group.com

Telefoon: +31 30 55 00 300

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.

Wil jij graag onderdeel uitmaken van een winnend team?

Neem direct contact met ons op om onderdeel uit te maken van Softline.


De snelgroeiende onafhankelijk en Internationaal marktleider op het gebied van Software & IT Asset Management.

Neem direct contact op