Softline Group Northern Europe // Werken bij // Trainee Technisch Consultant NL

Trainee Technisch Consultant NL

Wat houdt het traineeship in?

Als Trainee Technisch Consultant bij Softline krijg je een gedegen leerprogramma van 7 maanden, waarbij je te maken krijgt met de verschillende aspecten van IT Asset Management. Er is voldoende ruimte om de relevante trainingen te volgen op het gebied van infrastructuren en de achtergronden van ITAM en ITAM tooling en uiteraard wordt daarnaast tijd ingepland voor het opdoen van hands-on ervaring. Je wordt door alle collega’s ondersteund bij jouw eerste stappen op weg naar de rol van Junior Technisch Consultant. 

In het eerste jaar werk je grotendeels vanuit onze standplaats Nieuwegein, maar waar mogelijk zal je ook je ervaren collega's vergezellen naar klanten in Nederland en soms het buitenland. Daarbij streven we ernaar samen met jou te onderzoeken waar jouw belangrijkste interessegebieden en talenten liggen op het brede vlak van de technische aspecten van IT Asset Management, zodat je uiteindelijk het beste tot je recht komt en uit kunt groeien tot junior consultant om je daarna steeds verder te ontwikkelen tot specialist of professional op het gebied van IT Asset Management. 

Als je bent afgestudeerd met een bachelor- of masterdiploma of wanneer je 1 tot 2 jaar werkervaring hebt en wilt starten in de wereld van Software Asset Management is dit jouw uitgelezen kans! 

Na een succesvolle traineeship wordt je een contract voor onbepaalde tijd aangeboden en krijg je de titel van Junior Technisch Consultant. 

Deze functie is een ideale manier om jezelf te ontwikkelen als gedegen consultant. Je maakt kennis met alle aspecten van compliance, strategie, techniek, software licensing, procesoptimalisatie en control, en kunt daarmee jouw rol pakken als adviseur van nationale en internationale organisaties op het gebied van IT Asset Management. Een vakgebied dat met alle nieuwe regels en ontwikkelingen continu in beweging is en waar steeds meer aandacht voor komt! 

De rol van Technisch Consultant

Als technisch consultant ondersteun je de (inter)nationale klanten van Softline in hun technische ITAM processen. Dat doe je zowel op strategisch/technisch vlak, door mee te denken over de beste wijze om SAM/ITAM tooling te implementeren in ingewikkelde infrastructuren, als in de dagelijkse advisering en praktische ondersteuning op het gebied van de technische oplossingen ter ondersteuning van een ITAM beleid.

Daarbij ben je je bewust van alle denkbare aspecten die een rol spelen, van security tot stakeholdermanagement, van de noodzakelijke randvoorwaarden om de juiste gegevens te verzamelen met behulp van tooling tot het praktisch meedenken over en meewerken aan maatwerk scripts en connectoren. Daarbij weet je je gesteund door je collega technisch consultants, de business consultants en de project- en servicemanagers die jou voorzien van de noodzakelijke aanvullende kennis en informatie om je werk optimaal te kunnen doen. Je bent onderdeel van een sterk team dat de klant bijstaat bij het bereiken van zijn strategische ITAM doelen.

De taken van een Technisch Consultant

Advisering en ondersteuning van klanten bij het implementeren, beheren en managen van hun IT asset management tooling (o.a. FlexNet Manager en ServiceNow SAMpro). 

 • Opstellen van het technisch ontwerp
 • Presenteren van het technisch ontwerp aan de stakeholders bij de klant
 • Integratie van de technologie in de infrastructuur van de klant, inclusief het ontwikkelen van maatwerk scripts en koppelingen met externe databronnen
 • Optreden als lead consultant bij grotere ITAM implementatietrajecten waarbij jij de verantwoordelijkheid voor het technische project deel op je neemt
 • Ondersteunen in pre-sales trajecten als expert op het gebied van tooling
 • Bijhouden van de noodzakelijke certificeringen en kennis op het gebied van ITAM tooling

Jouw profiel

 • Bacheloropleiding, bij voorkeur met een ICT-aspect 
 • Interesse in complexe infrastructuren
 • Interesse in bij voorkeur een basis kennis van scripten/programmeren
 • sterke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk

Waarom zou je bij Softline willen werken?

 • Allereerst, Softline is gecertificeerd als “Great Place to Work”!  
 • Mogelijkheid tot thuiswerken, ook post-corona  
 • Reiskostenvergoeding, uitzicht op een mobiliteitsregeling (leaseauto of mobiliteitsbudget) na afronding van je traineeship 
 • Flexibele werktijden
 • Informele werkomgeving, zowel binnen de afdeling als binnen de organisatie
 • Internationaal werkgebied  
 • Marktconform salaris en goede pensioenregeling

Geïnteresseerd?

Klinkt dit je goed in de oren? Reageer dan op deze vacature door een mail te sturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Een screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Patrick Mesman - HR Manager
E-mail: Patrick.Mesman@softline-group.com
Telefoon: +31 30 55 00 300

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.